Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Vikten av att tidigt lära sig kroppens rörelsemönster

15 MAJ 2018 14:10
VG-Idrott hade i slutet av april fint besök då vi gästades av Dr Dean Kriellaars från Kanada. Han föreläste för ca 80 personer om Physical Literacy eller rörelseförståelse som vi kallar det på svenska.
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2018 14:21

Det handlar om hur viktigt det är att barn och ungdomar tidigt lär sig hela kroppens rörelsemönster och alla möjligheter som finns med våra kroppar. Ju mer man lär kroppen, desto mer självkänsla får man kring att utföra rörelse i stort samt testa på nya utmaningar.

Det har också visat sig vara en lyckosam ”metod” för att undvika skador och för att få ungdomar att stanna längre inom idrotten. VG-Idrott kommer fortsätta jobba med detta och hoppas kunna implementera detta ”tänk” i utbildningar m.m. framöver.

Tom Englén från Change the Game i Umeå berättade också om hur Västerbotten, i två års tid, har jobbat med detta i nätverk och utbildningar m.m.

I höst kommer mer info/utbildningar i detta ämne så håll utkik i våra kanaler för fler tillfällen att lära sig mer om rörelseförståelse.

En informationsfilm om rörelseförståelse hittar du här

Skribent: Emma Svensson

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss