Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Tystnad, tagning! Filminspelning med Frölunda Indians

2017-11-01 15:01
Vår toppreporter Izabella 11 år ställde frågor till Max Friberg i Frölunda Indians om hur han och Frölunda ser på barn- och ungdomsidrotten.
  • Uppdaterad: 2017-11-01 15:04

Ämnen som tog upp var bland annat:

  • Vi får spela fler matcher och tävla mer nu när många idrotter har tagit bort serietabeller för barn till och med 12 år. Vad tycker du om det?
  • Hur stöttar en bra idrottsförälder sina barn?
  • Hur ska man få fler barn att hålla på längre?

Meningen är att filmerna ska användas av både Frölunda Indians och av oss i utbildningssyfte.  

Frölunda Indians är en nära samarbetspartner och har sunda värderingar inom barn- och ungdomsidrotten. Värderingar som rimmar väl med idrottens syn på detta. Bakgrunden till filminspelningarna är den senaste tidens skriverier, diskussioner och synpunkter i media kring barn och ungdomars idrottande och tävlande.

I idrottens långsiktiga arbete - strategi 2025 ingår bland annat området ny syn på tävling och träning. Bakgrunden är att i dagsläget vänder medlemskurvan i föreningarna nedåt vid 11-års ålder. Den nya synen innebär inte att vi ska sluta tävla inom svensk idrott utan att vi ska anpassa barn- och ungdomsidrotten till vad de vill och behöver ha för former av träning och tävling. Tidigare har vi kopierat de sätt som används för vuxna trots att det ofta inte är bästa formen för att utbilda barn och ungdomar.

Läs mer om strategi 2025 här

Skribent: Jonas L. Neijmer

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss