Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Tillsammans mot rasism och för en välkomnande idrott

12 JUN 2019 12:01
SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland och Västra Götalands Idrottsförbund har sedan 2016 deltagit i EU-projektet IRTS (Integration of Refugees through Sport).
  • Skapad: 12 JUN 2019 12:01

Tillsammans med flera andra idrottsorganisationer från olika europeiska länder, bland annat Italien, Danmark, Tyskland och England, har vi utbytt och förmedlat kunskap och erfarenheter kring hur vi med hjälp av idrott och fysisk aktivitet kan arbeta med integration och inkludering av flyktingar.

Projektet har resulterat i en e-plattform innehållande internationell kunskap kring integrationsarbete med idrotten som verktyg, där en online-kurs kring ämnet har tagits fram för att lanseras på den internationella flyktingdagen den 20 juni. Håll utkik efter mer information om kursen när vi närmar oss denna viktiga dag!

I slutet av maj deltog SISU Idrottsutbildarna och Västra Götalands Idrottsförbund på IRTS-projektets sista projektmöte och nätverksträff i Italien som var förlagt samtidigt som den antirasistiska fotbollsfestivalen Mondiali antirazzisti i Bologna. Festivalen anordnas årligen av UISP, en utav projektpartnerna i IRTS, med syftet att motverka rasism och bidra till en välkomnande idrott och ett inkluderande samhälle.

EU-projektet IRTS har organiserats av organisationen ISCA (the International Sport and Culture Association) och finansieras av Nordplus och Erasmus + program. Läs mer om IRTS-projektet och samtliga partners här: https://irts.isca.org/. Västra Götalands Idrottsförbund kommer att fortsätta delta i detta viktiga arbete genom kommande liknande projekt och internationella samarbeten.

Skribent: Tilda Matthijs

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss