Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ta nästa steg med din förening!

02 FEB 2017 10:51
Sveriges föreningar gör ett viktigt jobb för ungdomar och för folkhälsan. Problemet är att det många gånger saknas pengar för att förverkliga alla goda idéer. Gå våra utbildningar inom affärsmannaskap som ger dig verktyg för att utveckla föreningen!
  • Uppdaterad: 10 FEB 2017 15:09

Slutsatsen är ganska enkel. Föreningar måste skaffa sig nya intäktskällor och det är faktiskt inte så svårt som många tycks tro. Gör man det på rätt sätt är det dessutom roligt och stimulerande och ett sätt att skapa engagemang inom föreningen. Under våren kan du gå våra utbildningar inom affärsmannaskap som ger dig verktyg för att utveckla föreningen i rätt riktning och ta nästa steg i utvecklingen.

Evenemangsverktyg  Praktisk kurs i ett enkelt projektledningsverktyg för att underlätta arbetsfördelning och uppföljning i projekt.

Borås: 14 mars. Klicka här för att läsa mer

 

Bygg föreningens varumärke  Workshop där du får en helhetssyn på varumärkesarbete. Vi jobbar med att analysera, bygga och sprida föreningens varumärke för att få nya medlemmar och behålla befintliga.

Göteborg: 8 mars. Klicka här för att läsa mer 

Borås: 3 april Klicka här för att läsa mer

 

Kommersialisering, evenemang och ökade intäkter till föreningen  Här får du verktyg för att möta och hantera den kommersiella trenden. Du får arbeta med att skapa möjligheter för att din förening ska stärka ekonomin genom evenemang.

Göteborg: 22 mars  Klicka här för att läsa mer

 

Kommunicera föreningen i sociala medier

Workshop där du får verktyg som underlättar att välja rätt väg med föreningens marknadsföring i sociala medier. 

Göteborg: 27 april  Klicka här för att läsa mer

 

Winn Winn 24

Vi erbjuder event, arrangemang och aktiviteter i idrottsföreningar en möjlighet till utveckling och skapande av en hållbar organisation och affärsplan genom en målinriktad process över 24 timmar. På plats finns en samlad kompetens av processledare som med sina gemensamma kunskaper täcker de områden vi jobbar igenom. Processen startar fredag kl. 15.00 och avslutas lördag kl. 15.00, processen föregås av en analys där processledaren tillsammans med två personer från projektgruppen ta reda på vilket nuläge arrangemanget befinner sig i. Vi kommer att jobba med deltagande förening som en projektgrupp. Vi ser att den deltagande projektgruppen består av minst tre, max 8 deltagare.

Borås: 5-6 maj  Klicka här för att läsa mer

Stenungsund: 31 mars-1 april Klicka här för att läsa mer

 

Mer information: Lena Andersson, lena.andersson(a)vgidrott.se / 0709-26 58 94

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss