Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Succén är tillbaka! Prova på-idrott på Liseberg

05 APR 2018 13:02
Tillsammans med Liseberg, Sveriges Olympiska kommitté och Göteborgs Stad anordnar vi 5-6 maj Olympic Day på Liseberg. Alla barn och unga har då chans att testa ett tjugotal idrotter under lättsamma former tillsammans med kompisar och framgångsrika
  • Skapad: 05 APR 2018 13:02

framgångsrika olympier. Allt från fäktning, brottning och dans till klättring, karate och orientering.

Tillbaka på Liseberg – fri entré
Precis som i fjol anordnas Olympic Day på Liseberg under tre dagar där fredagen är reserverad för speciellt inbjudna skolklasser från olika delar av Göteborg. Under lördagen och söndagen öppnas portarna för allmänheten med fritt inträde för alla Olympic Day-besökare till och med 16 år (vårdnadshavare går in gratis tillsammans med deltagande barn och familj).

OS-guldmedaljörer på plats
Under den actionfyllda helgen finns möjlighet att prova ett tjugotal olika idrotter där lokala föreningar leder respektive aktivitet. Dessutom medverkar flertalet svenska elitidrottare för att ge inspiration och peppa deltagarna. De olympier som hittills är klara är Nathalie Larsson, skytte och Jalmar Sjöberg, brottning samt OS-guldmedaljörerna i curling i Pyeongchang, Anna Hasselborg och Sara McManus.

Syfte
Syftet med Olympic Day är att barn och ungdomar ska få prova på olika idrotter tillsammans med lokala föreningar och på så sätt hitta sin idrott. Vi tror att det finns en idrott för alla, det gäller bara att hitta den! I förlängningen är målet att inspirera till livslångt idrottande, fler ledare och aktiva till drömmar och olympiska satsningar.

Tid och plats
Lördag och söndag den 5-6 maj klockan 12.00-17.00, Liseberg, eventområdet framför stora scenen.

Hämta dina fribiljetter
Barn och ungdomar till och med 16 år samt deras vårdnadshavare med familj går in gratis till nöjesparken och evenemangsområdet framför stora scenen. Gå in på Lisebergs webbplats för läsa mer och för att hämta dina fribiljetter.

https://www.liseberg.se/evenemang/alla/olympic-day/

Idrotter på plats (med reservation för ändringar)
Innebandy
Friidrott
Orientering
Fäktning
Boxning
Brottning
Klättring
Capoeira
Kyokusnhin-karate
Kung-Fu
Taekwondo
Dans
Boule
Rugby
Frisbee
Tennis
Landhockey
Gymnastik

Skribent: Jonas Ligården Neijmer

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss