Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Sol, glädje och full aktivitet på Olympic Day

14 MAJ 2018 08:37
Ett strålande vårväder sken över barn, föräldrar, idrottsföreningarnas ledare och arrangörerna under tredagars Olympic Day framför stora scenen på Liseberg.
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2018 16:38

Drygt 13 000 personer besökte Olympic Day dagarna på Liseberg 4-6 Maj. De var många föreningar som hade organiserat sig för att erbjuda prova på verksamhet framför stora scenen. Ca 100 st. fantastiska och glada ledare från idrottsföreningar inom orientering, fäktning, rugby, boxning, curling, brottning, olika genrer inom budo & kampsport, taekwondo, friidrott, gymnastik, golf, frisbee, boule, landhockey, tennis, innebandy, klättring och dans visade och instruerade glada och entusiastiska barn.

Dagarna startades med en invigning där fem olympier bar in OS-fanan och de olika idrotternas representanter tågade upp på stora scenen. Den olympiska elden tändes och det hölls inspirerande öppnings- och idrottstal.

På fredagen kom ca 300 stycken elever i årskurs 4 som var speciellt inbjudna för att få chansen att testa på fem av de idrotter som fanns på plats. Glädjen att bl.a. ha klättrat högst upp på klätterväggen, hittat alla kontroller efter att ha läst kartan rätt och att ha träffat prick i ett gummidäck med ett bouleklot lyste hos flera av barnen när de gick hem. 

Allmänheten var välkomna under lördag och söndagen. Området fylldes med förväntansfulla barn och föräldrar som provade på de 18 idrotterna som fanns på plats eller besökte SOK, idrottsmuseet och Fritidsbankens tält.  En del passade på att utmana någon eller några av olympierna som var på plats. Bl.a. blev 2018 OS-guldmedaljörer i curlings Sara McManus och Anna Hasselborg utmanade på golf av ett par glada killar. Olympierna Nathalie Larsson (skeet), Jalmar Sjöberg (brottning), och Lassi Karonen (rodd) fanns också på plats och var runt och pratade med besökare och föreningar samt testade på de idrotterna som fanns på plats.

Denna rekordhelg i antal besökare på ett Olympic Day ledde till att flera av föreningarna fick intresseanmälningar från barn och vuxna som var intresserade av att börja med just den idrotten. Vi hoppas att Olympic Day gett möjligheten till att några hittar in i en ny upplevelse och glädje med idrotten och alla dess fördelar.

Olympic Day anordnades av Liseberg, SOK, Västra Götalands Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland samt Göteborgs Stad.

Skribent: Malin Kron Torgersson

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss