Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Magnus Egger

Seminarier för att nå ännu bättre idrottsprestationer

2017-09-04 14:13
Under hösten fortsätter SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland och Västra Götalands Idrottsförbund tillsammans med Göteborgs universitet och Katrinelunds Elitidrottsgymnasium att erbjuda kostnadsfria seminarier om prestationsinriktad idrott.
  • Uppdaterad: 2017-09-04 14:13

Höstens två seminarier handlar om löpteknik för lagbollsporter och om träningsplanering för uthållighetsidrott. De äger rum den 27 september respektive den 26 oktober.

Viktigt träningsmoment
Höstens första föreläsning handlar om hur vi skall förbättra löptekniken hos spelare inom lagbollsporter. När ungdomar börjar spela ishockey är det självklart att lägga mycket kraft på att lära ut en god skridskoteknik. I lagsporter där löpningen är central får dock inte löpteknik alls samma uppmärksamhet trots att erfarenheten tydligt visar att en god löpteknik inte kommer av sig själv.

Föreläsare är Carsten Effertz. Han är en före detta höjdhoppare som nu har specialiserat sig på att utveckla löptekniken hos framförallt fotbollsspelare. Han kommer att prata om vad som utmärker en god löpteknik i lagbollsport och hur man kan arbeta för att förbättra spelarnas löpteknik. Föreläsningen vänder sig till lagbollstränare för alla åldersgrupper som vill lära sig mer om ämnet.

Läs mer och anmäl dig här senast den 20 september

Erfaren norsk docent
Föreläsare på höstens andra föreläsning är Leif Inge Tjelta. Han är docent i träningslära vid Universitetet i Stavanger. Som forskare har han publicerat ett stort antal artiklar om uthållighetsträning i internationella tidskrifter. Han har dessutom mer än 35 års erfarenhet som tränare för flera av Norges bästa medel- och långdis­tanslöpare under 1980-, 1990- och 2000-talet.

Leif Inge kommer, utifrån sin och andras forskning plus sin långa tränarerfarenhet, prata om vilka slutsatser han dragit om hur uthållighetsträning skall planeras för att få allra bäst resultat. Bland annat kommer Leif Inge berätta vad som kännetecknar träningen i olika åldrar bland dem som har blivit allra bäst jämfört med de som aldrig nådde lika långt. 

Läs mer och anmäl dig här senast den 20 oktober.

Både seminarierna kommer att äga rum i A-huset på Pedagogen med start klockan 18.00.

Skribent: Ola jodal

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss