Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Rörelsesatsning i skola

04 JUL 2018 11:07
Under 2018 fick sex utvalda kommuner i Fyrbodal och Skaraborg möjligheten att delta i rörelsesatsningen som startar under hösten för att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten genom mer rörelse i skolan.
  • Skapad: 04 JUL 2018 11:07

Med regeringen, riksidrottsförbundet och flera andra aktörer gör vi en nationell kraftsamling för mer idrott, rörelse och utveckling av rörelseförståelse i anslutning till skoldagen. Målet är att på de utvalda skolorna i årskurs F-6 skapa möjligheter och glädje till den dagliga spontana rörelsen oavsett ambition, ålder, kön, prestationsnivå eller andra förutsättningar.

Rörelsesatsningen tar sitt avstamp i rörelseförståelse där vi drivs av idén att vi idrottar för att ha roligt, må bra och utvecklas genom hela livet. Vi vill genom att närvara under skoldagarna vara ett stöd till eleverna och ge alla möjligheten till att finna sina egna verktyg, där de ska vilja, kunna och våga vara i rörelse under hela livet. Genom att förse pedagoger, rektorer och föräldrar med utbildning, material och hjälpmedel för att kunna bibehålla rörelsen är vi övertygade om att vi börjar stega ut en framtid med rörelse och glädje!

Vi vill vara med och tillsammans fostra starka, friska och självsäkra barn där de kan idrotta och vara i rörelse under hela livet.

Läs mer om rörelsesatsningen här

Skribent: Jonas Ligården Neijmer

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss