Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Rörelseglädje under Olympic Day

2017-09-28 13:03
Olympic Day lockade verkligen fram idrottaren hos många av besökarna under 22-24 september på Liseberg.
  • Uppdaterad: 2017-10-02 09:51

Nästan 8 000 besökare testade på orientering, fäktning, rodd, boxning, skidskytte, brottning, gymnastik, squash, rugby, frisbee, skridskor, landhockey, volleyboll, innebandy, klättring, skateboard, kultur/dans och ett antal olika genrer inom budo och kampsport. 

På fredagen invigdes dagarna med en parad där representanterna för de olika idrotterna och Olympiska medaljörer tågade in. Som sig bör på en olympiad tändes även en olympisk eld.

På fredagen fick ca 500 elever i årskurs 5 och 6 från utvalda prioriterade områden i Göteborg komma och besöka Olympic Day. Varje klass fick prova på fem utvalda idrotter. Det var uppskattat från både barn och lärare som trötta, men glada lämnade Liseberg på eftermiddagen. Flera av de barn som besökte Olympic Day med sin klass på fredagen kom tillbaka under helgen för att testa fler sporter.

Lördagen och söndagen var öppen för allmänheten och det var full aktivitet hos alla idrotter och vid Fritidsbankens, Göteborgs Idrottsmuseums och SOK:s tält. På plats fanns fem svenska olympier som utmanade och blev utmanade av barnen i olika idrotter. Jenny Fransson (Brottning), Max Salminen (Segling), Nathalie Larsson (Skeetskytte), Emma Wertsén (Fäktning) och Johan Röjler (Skridskor) visade upp sina sporter. De passade också på att testa flera av de andra idrotterna tillsammans med besökarna.

Skidskytteförbundet hade även tagit med sig en OS medaljör, skidskytten Tord Wiksten som vid skidskyttetältet glatt hejade på och kommenterade de som provade att springa banan för att sedan lägga sig ner för att sikta och skjuta på den elektroniska skjutbanan.

Det var en härlig lekfullhet hos föreningar som fanns på plats och det var en praktfull skara besökare som fyllde området från start till stängning alla dagarna.

Förhoppningsvis bidrog Olympic Day till att någon hittade en idrott och söker upp en förening i sin närhet, dagarna bidrog också till att väldigt många besökare fick uppleva rörelseglädje.

Skribent: Malin Kron Torgersson

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss