Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Prata idrott med politikerna inför valet

29 AUG 2018 13:58
Snart är det dags för val i Sverige och vi närmar oss spurten på en intensiv valrörelse. Västra Götalands Idrottsförbund verkar för ett utökat stöd till idrotten – gör det du också!
  • Uppdaterad: 31 AUG 2018 11:49

Söndagen den 9 september är det val till riksdag samt till region- och kommunfullmäktige. Som organisation med uppdrag att företräda föreningsidrotten i distriktet, bedriver Västra Götalands Idrottsförbund intressepolitiskt påverkansarbete för att ge idrottsrörelsen så bra förutsättningar som möjligt.

Ibland behöver idrotten hjälp
Under året har vi bland annat träffat politiker och tjänstemän på kommunal och regional nivå för att diskutera föreningarnas vardag och verklighet. Främst handlar det om att försöka hitta lösningar på problem där vi inom idrotten inte själva äger frågan – där vi behöver hjälp av andra samhällsaktörer för att nå våra mål (t.ex. lagstiftning, regelverk, kontantstöd).

Våra valfrågor
Styrelsen för Västra Götalands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna har pekat ut ett antal valfrågor som är av särskild betydelse för idrotten i distriktet. I första rummet hamnar tillkomsten av fler idrottsanläggningar, för att idrotten ska ha någonstans att vara. Bland övriga prioriterade frågor på kommunal nivå märks kravet att minska den administrativa arbetsbördan för föreningarna samt en generell ökning av politikens anslag till idrottsrörelsen.

Många röster hörs mer
Merparten av alla politiker som vi möter ser idrotten som en viktig del av samhällsbygget. Det är förstås positivt, men alla de goda effekterna som kommer av föreningarnas verksamhet behöver avspeglas tydligare också i det offentligas budgetar.

För att nå dit behöver vi vara många som skapar opinion. Berätta därför gärna för din kandidat i valet om idrottens samhällsnytta – och vad vi behöver för att kunna bidra till ett starkare Sverige.

LÄS MER:
Idrottens samhällsnytta (fakta från forskning)

Riksidrottsförbundets valfrågor 2018 (nationell nivå)

Twitter Följ oss!

Har du funderingar kring VG-idrottens påverkansarbete eller om du vill ha hjälp med att arbeta idrottspolitiskt i din kommun, kontakta:

Magnus Pettersson
Intressepolitisk kommunikatör, Västra Götalands Idrottsförbund
magnus.pettersson(a)vgidrott.se
070-926 58 78

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss