Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Olympic Day en helg fylld med glädje och gemenskap

13 MAJ 2019 13:12
Helgen 3-5 maj besökte över 7 500 st. besökare Olympic Day framför Stora scenen på Liseberg.
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2019 13:12

Föreningar och förbund på plats erbjöd under helgen prova- på verksamhet i idrotterna - orientering, dragkamp, dart, boxning, brottning, friidrott, basket, golf, cricket, fäktning, rodd, rugby, boule, dans, amerikansk fotboll, innebandy, landhockey och flera kampsporter. 

På fredagen var det skoldag och ca 500 elever i årskurs 4 från skolor i bl. a. Angered, Biskopsgården och Västra Frölunda fick testa fem aktiviteter per klass. En gemensam samling framför Stora scenen med en obligatorisk invigning var starten på de olympiska dagarna som stundade.  Idrotterna som representerades gick i parad upp och ställde sig på Stora scen. Elisabet Lann ordförande i idrotts- och föreningsnämnden i Göteborg pratade bl.a. om vikten av att röra på sig. De fem olympierna Nathalie Larsson (sportskytte, Skeet), Jalmar Sjöberg (brottning), Emma Green (friidrott, höjdhopp), Frida Svensson (rodd, singelsculler) och Johan Eurén (brottning) presenterades. Avslutningsvis tändes den olympiska elden.

Innan klasserna fick köra igång värmdes de upp genom att få följa med på en reseberättelse med olika rörelseövningar. Uppvärmningen var också kopplad till  för fredagen en special insats yta som erbjöd rörelselekar som passar att leka på skolgården för att öka rörelseglädjen hos barnen.

Lördag och söndag var för allmänheten och Liseberg erbjöd gratis entré för barn upp till 16 år och deras familjer. Några hade redan en idrott utvald som de ville testa när de kom medan andra först gick runt och tittade vad som fanns innan de testade på. Skratt och glädje hördes och syntes bland både besökare och föreningarnas representanter på plats. Flera skolbarn från fredagen återkom även under helgen och de hade med sig både kompisar och sina familjer. Det blev en fantastisk helg med många utmaningar i rörelseglädjen genom att bl.a. springa, hoppa, kasta, krypa, slå, parera, dra, sikta, rulla, åla, sparka, tackla, fånga, ro, putta, svinga och dribbla.

Föreningarnas ledare gjorde en fantastisk insats där de anpassade aktiviteterna så att besökarna kunde delta efter sin egen förmåga. Många ungdomsaktiva från föreningarna var med för att visa besökarna hur deras idrott utövas och med det fick de en god grund i hur det är att vara ledare. Under dagarna jobbade fler än 500 ideella ledare med att aktivera besökarna.

Skribent: Malin Kroon Torgersson

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss