Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Magnus Egger

Ny utbildning: Löpteknik

13 FEB 2018 09:33
När ungdomar börjar spela ishockey är det självklart att lägga mycket kraft på att lära ut en god skridskoteknik.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2018 09:34

I lagsporter där löpningen är central får dock inte löpteknik alls samma uppmärksamhet trots att erfarenheten tydligt visar att en god löpteknik inte kommer av sig själv.

Den 17 april har du möjlighet att vara med på en workshop om löpteknik för lagbollsporter, föreläsare är Carsten Effertz. Under tillfället får du som ledare lära dig mer om vad som utmärker en god löpteknik, du får testa på övningar och lära dig hur du instruerar dina aktiva. Fokus ligger på löpteknik inom lagbollsporter.

Carsten Effertz är före detta höjdhoppare som nu har specialiserat sig på att utveckla löptekniken hos framförallt fotbollsspelare. Han kommer att prata om vad som utmärker en god löpteknik i lagbollsport och hur man kan arbeta för att förbättra spelarnas löpteknik. Föreläsningen vänder sig till lagbollstränare för alla åldersgrupper som vill lära sig mer om ämnet.

OBS: Föreläsningen sker på engelska.

Datum/tid: 17 april, kl. 17.30-20.30

Plats: Göteborg

Anmäl dig här senast söndagen den 8 april

Skribent: Jonas Ligården Neijmer

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss