Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ny rörelsesatsning på Norra Hisingen

10 SEP 2019 13:44
Västra Götalands Idrottsförbund, i partnerskap med Stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen, genomför just nu en rörelsesatsning på Norra Hisingen med syftet att ge barn och unga från stadsdelen möjligheten att skapa sig en aktiv och meningsfull fritid.
  • Skapad: 10 SEP 2019 13:44

Genom satsningen vill vi på lång sikt bidra till en stadsdel med rörelserika skolor och ett starkare föreningsliv.Under hösten kommer flera Street games-event att anordnas på Norra Hisingen där lokala föreningar erbjuder olika prova-på-aktiviteter för barn och ungdomar. Nytt är även att Street games blir närvarande i skolan där Street games-föreningar anordnar öppen prova-på-verksamhet (Open Court) för eleverna på Ellen Key skolan.

Som en del av rörelsesatsningen utbildas också pedagoger i rörelseförståelse och ges stöd och verktyg för att integrera rörelse under den ordinarie skoldagen.

Tillsammans vill vi skapa skolor i rörelse och en stadsdel som präglas av mångfald, idrott och kultur!

Vill ni veta mer om satsningen? Kontakt: Tilda Matthijs (projektledare VGIF), This is a mailto link / 0729-71 17 75

Skribent: Tilda Matthijs

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss