Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Nu startar höstens utbildningsprogram!

23 AUG 2018 13:45
I september startar äntligen höstens regionala utbildningsprogram! Vi har flera nyheter och vi hoppas att du hittar något som utvecklar dig i din roll i föreningen. Nedanför hittar du alla nyheter inför hösten.
  • Skapad: 23 AUG 2018 13:45

Grundutbildning för tränare Ersätter Plattformen
Bygger på aktuell forskning och ger dig en bra grund att stå på i din roll som tränare. Stor vikt läggs på ledarskap och hur du kan skapa goda förutsättningar för att de aktiva ska bli motiverade för att lära och växa som människor och idrottare. Utbildningen går även igenom vikten av en bred rörelserepertoar och träningsplanering.
20 sep + 14 okt, Ale 
2 okt + 27 okt, Göteborg 
24 okt + 18 nov, Skövde

Grundutbildning för tränare – Unga ledare Ersätter Plattformen Unga ledare
Anpassad för unga ledare, mellan 15-20 år.
18 sep + 13 okt, Strömstad
16 okt + 17 nov, Göteborg 
15 nov + 8 dec, Göteborg

Är du säker på att du inte är dopad?
- En föreläsning om doping, kosttillskott och skeva kroppsideal
Vad vet vi om dopingsmedel och kosttillskott och hur det kan påverka oss? Hur ser den mediala bilden av den perfekta kroppen ut och hur påverkar den oss?
3 okt Ulricehamn

Fairplay på nätet
Instagram, Snapchat och bloggar är en naturlig del av ungdomars vardag idag. Rykten och spekulationer som tidigare aldrig lämnade omklädningsrummet får numera snabbt spridning och fäste i sociala medier.
5 nov, Borås (För föräldrar/ledare) 
5 nov, Göteborg (För föräldrar/ledare) 
5 nov, Göteborg (För ungdomar)
6 nov, Uddevalla (För föräldrar/ledare) 
6 nov, Uddevalla (För ungdomar)

Hur behåller vi ungdomarna inom idrotten?
En inspirerande föreläsning med Pelle Körberg som brinner för ungdomar och ungdomsidrott. Han har jobbat framgångsrikt med talangutveckling och samtidigt lyckats behålla många av sina spelare långt upp i åldrarna.
11 okt, Härryda

Inkluderande idrott
Vilka trivs bäst, vilka tar plats och vilka blir mest lyssnade på? Vad är det som gör att människor känner sig osäkra och utanför, inte känner sig välkommen eller inte trivs? Lär dig mer om de normer som idag präglar idrottsarenan, omklädningsrum, styrelserum, läktare.
3 okt, Skövde 
10 okt, Göteborg 
12 nov, Ulricehamn 
22 nov, Göteborg

Yoga som komplement till annan idrott
Föreläsning för ledare som vill skapa större allsidighet i sitt träningsupplägg. Fokus ligger på kroppsuppfattning och metoder för koncentration och återhämtning. 
16 okt, Uddevalla

Physical Literacy
Vikten av att barn och ungdomar tidigt lär sig hela kroppens rörelsemönster och alla möjligheter som finns med våra kroppar kan vara ett sätt att nå bättre hälsa och bättre prestationen. Teori varvas med praktik.
11 okt, Göteborg

IdrottOnline – Redovisningsdelen
Den här utbildningen fokuserar på listhantering, app och LOK-stödsmodulen och hur allt hänger ihop.
13 sep, Borås

Föreningskunskap för unga ledare
För dig som är 15-20 år. Tillsammans med jämnåriga får du veta mer om föreningskunskap: föreningsdemokrati, årsmöte, stadgar styrelsens ansvar, medlemmens rättigheter och skyldigheter.
16 okt, Skövde

Valberedning och årsmöte
Lär dig mer om varför en aktiv och engagerad valberedning är en viktig förutsättning för föreningens fortsatta utveckling och långsiktiga arbete. Ett årsmöte som är välplanerat och väl genomfört underlättar föreningens fortsatta arbete under
året.
29 nov, Göteborg

En engagerad valberedning
En aktiv och engagerad valberedning är en viktig förutsättning för föreningens fortsatta utveckling och långsiktiga arbete. 
18 okt, Borås

Här hittar du alla våra utbildningar!

Skribent: Lena Ramström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss