Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Lär dig mer om Barnkonventionen

13 AUG 2019 12:48
I höst har vi lite extra fokus på hur vi inom idrottsrörelsen kan förverkliga Barnkonventionen i praktiken.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2019 12:48

Vi har bland annat ett fint samarbete med Röda Korset där vi både får förnyad kunskap och pedagogiska upplägg på hur vi kan jobba för att säkerställa ett barnrättsperspektiv i vår verksamhet som idrottsledare.

Vi erbjuder alla ledare i vårt distrikt att kostnadsfritt komma och lyssna på duktiga utbildaren Isabel Exposito från Röda Korsets ungdomsförbund som kommer att berätta om konventionen men också om deras satsning ” Är du medspelare?”.

De har genom denna satsning mött mer än 3500 barn och unga ledare inom idrottsrörelsen. Barn och träningsgrupper har fått möjlighet och tid att sätta ord på och forma idéer på hur Barnkonventionen kan göras genom sin idrott.

14 oktober, Alingsås
15 oktober, Borås
16 oktober, Göteborg
25 november, Uddevalla
26 november, Skövde
27 november, Göteborg

Alla tillfällen kl.17:30-20:00

Anmäl dig här!

Vi har även ett bra samarbete med Rädda Barnen och fortsätter där vårt arbete med stort fokus på processen ”High Five- fem steg till en handlingsplan” där utbildare kommer hem till föreningen och jobbar kring handlingsplaner för att få en tryggare och säkrare miljö för barn och ungdomar i föreningslivet utan trakasserier och mobbing. Läs mer! Kontakta Victoria för bokning och mer info 0709-26 58 27

Vidare har vi flera bra lärgruppsmaterial kring Barnkonventionen som ledare kan jobba med både i ledargruppen men även med sina aktiva, titta på dessa och fundera på om de kan inspirera till förnyad kunskap kring Barnkonventionen.

Unicefs utbildningsmaterial "Barnkonventionen och föreningsidrotten"
BRIS och RFs utbildningsmaterial "Barnens Spelregler"
SISU och RFs webbsida "Inkluderande Idrott"
Riksidrottsförbundets anvisningar för barn och ungdomsidrott

 

Håll utkik på vår hemsida i höst med fler inslag av Barnkonventionen!

Skribent: Victoria Johannesson

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss