Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Kombinera elitidrott och studier!

03 APR 2018 08:56
Den 15 april är sista ansökan till de flesta högskole- och universitetsutbildningar. För dig som vill kombinera din elitidrottssatsning med högre studier finns det i Västra Götaland extra bra sådana möjligheter vid Göteborgs universitet, Chalmers och
  • Uppdaterad: 03 APR 2018 08:59

Högskolan Väst.

Göteborgs universitet och Chalmers har sedan hösten 2015 haft status som Riksidrottsuniversitet. Det är en satsning som görs i samverkan med Riksidrottsförbundet (RF) och ger elitidrottare möjlighet att kombinera idrott med högre studier. För den som är student och elitidrottare (landslagsnivå eller potentiell landslagsnivå) innebär Riksidrottsuniversitetet möjligheter att anpassa universitetsstudierna efter de förutsättningar som elitidrottaren har. Han eller hon kan förbereda sig för ett framtida arbetsliv och samtidigt fokusera på idrottskarriären.

Runt RIU-studenterna finns också en av Västra Götalands Idrottsförbund samordnad elitidrottsmiljö vilket ger studenterna tillgång till bland annat gymkort på Fysiken, idrottsmedicinskt stöd hos IFK-kliniken rehab och Capio Lundby närsjukhus, tester vid Centrum för Hälsa och Prestationsutveckling (CHP), kostrådgivning, styrketräningsrådgivning och nätverksträffar.

Från och med höstterminen 2018 har Riksidrottsförbundet även utsett Högskolan Väst till ett Elitidrottsvänligt lärosäte. Det innebär att det även där kommer att finnas bättre möjligheter att kombinera elitidrott och studier.

Läs mer här om hur man går till väga för att bli antagen som elitidrottsstudent vid Göteborgs universitet. Och här finns motsvarande information för studenter på Chalmers. Där finns också kontaktuppgifter till ansvarig person på GU respektive Chalmers.

Kontaktperson på Högskolan Väst är Liselott Lycke: This is a mailto link, 0520-223357.
Ansökan till utbildningar görs via Antagning.se.

Skribent: Ola Jodal

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss