Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Kick-off för Föreningslyftet 2019

11 APR 2019 11:13
En ny vända av Föreningslyftet drog igång förra veckan. Projektet som påbörjades under 2014 har vuxit från att vara ett fåtal deltagande fotbollsföreningar till att idag vara över 60 föreningar från fotbollen, innebandyn och ishockeyn.
  • Uppdaterad: 11 APR 2019 11:13

Under en välbesökt kick-off fick deltagarna information om projektets inriktning, mål och förväntningar under 2019. Utöver det så undertecknades det Samsynsavtal som arbetats fram av de fyra största lagidrotterna i Göteborgsregionen. Fotbollen, handbollen, innebandyn och ishockeyn har alla undertecknat ett avtal som innebär att de tillsammans som specialdistriktsförbund ska ta ansvar för att barn och ungdomar ska ha möjligheten att multiidrotta hela vägen fram till gymnasiet. Tanken är att Föreningslyftets lokala nätverk ska fortsätta arbetet med samsyn genom att utveckla lokala överenskommelser i våra olika upptagningsområden runt om i Göteborgsregionen. 

Samsyn Idrotten Göteborg
Bakgrunden till initiativet är att vi som Distriktsförbund, tillsammans med Specialdistriktsförbunden, vill utveckla ett konkret ramverk för arbetet med att barn- och ungdomsidrott ska bedrivas utifrån barnens och ungdomarnas perspektiv. Syftet är att föreningsaktiva barn och ungdomar inte ska behöva välja en idrott för tidigt i livet. Forskningen som vi använder som grund för vårt gemensamma ställningstagande är densamma som Riksidrottsförbundet använt i sitt arbete med #minandraidrott.

Vill ni också vara med?
Låter Föreningslyftet och detta arbete intressant för ert SDF med? Ta kontakt med Fredrik Ahlstrand, This is a mailto link alt. 070-926 58 39 så får ni veta mer.

Du kan läsa mer om samsynsavtalet i Göteborgs Posten. Du hittar artikeln här

Skribent: Fredrik Ahlstrand

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss