Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Jämställdhetskonferens

09 OKT 2019 08:31
Med fem fantastiska föreläsare samt möjlighet att föra föreningens jämställdhetsarbete framåt med hjälp av en processledare.
  • Skapad: 09 OKT 2019 08:31

2018 åkte representanter från föreningar och genomförde en processhelg i Stockholm. Resultatet blev mycket lyckat. Processhelgen genomfördes mellan torsdag kväll och lördag eftermiddag. Hotellövernattning, måltider och processande varvades med  intressanta föreläsningar. Ett intensivt arbete med jämställdhet i fokus. Nu kopierar vi upplägget och gör samma sak i Göteborg den 24-26.

Vill du eller din förening delta i föreningskonferensen? Vi ser gärna över möjligheten att finansiera ditt deltagande. Kontakta Thomas Gehöör på 0709 26 58 94 /This is a mailto link, alternativt kontaktar du din SISU-konsulent. Anmälan till hela konferensen gör du här.

Vill du endast delta på enstaka föreläsningar anmäler du dig här: Anmälan föreläsningar - ej föreningskonferensen.

Program
Torsdag 24 oktober kl. 18.00 – 20.30
Charlotte Ovefelt - IF Brommapojkarna fotboll, BP, har som enda idrottsförening i Sverige fått statsbidrag från jämställdhetsmyndigheten för att arbeta med jämställdhetsprojekt under 2019.

Charlotte Ovefelt är anställd Jämställdhetsstrateg i fotbolls-Europas största barn- och ungdomsförening. Hon kommer att måla upp en bild av hur varje förening kan ta sitt ansvar i jämställdhetsfrågan, med konkreta exempel.

Fredag 25 oktober kl. 08.00-09.00 (Frukost 07:30)
Ida Lindgren - Judo5-konceptet. Det startade som ett strategiskt jämställdhetsarbete i en Judoförening och har nu, 5 år senare växt till ett prisbelönt koncept för jämställdhetsintegrering, applicerbart på alla idrotter. Ida Lindgren, svensk mästarinna, engagerad i RF:s etiska råd och med en lång rad erfarenhet av hållbarhetsarbete föreläser.

Processarbete under dagen kl. 9.00-17.00.

Fredag 25 oktober kl. 17.30 – 20.00
Utveckla arbetet med jämställdhetsintegreringen i din förening. Charlotte Axelsson är handledare i Försvarsmaktens utbildningskoncept i Jämställdhet, Genus och Ledarskap (JGL).

Hon har även många års erfarenhet av jämställdhetsintegrerande ledarskap inom idrotts-rörelsen.

Lördag 26 oktober 9.00-12.30
Utbildarutbildning med Dino Ilecic: In- or outside the box

Dino har sin bakgrund inom tennisen och har ett stort intresse för idrottens roll i samhället. Dino har utformat vår egen utbildning ”In or outside the box” och håller under eftermiddagen en utbildarutbildning i materialet.

Med hjälp av utbildningsmaterialet, där filmer och frågeställningar  varieras, kan föreningen sedan leda jämställdhetsdiskussioner med sina ungdomar.

Lördag 26 oktober 13.00-14.30
Föreläsning efter lunch: Peter Rung (tidigare Svensson) - FN:s jämställdhetsenhet UN Women. Peter föreläser om jämställdhetsarbete i koppling till idrott. Få kunskap om hashtagen #heforshe och konceptet ”Ta snacket” som används inom idrottsrörelsen.

Peter är en väl anlitad föreläsare och brinner för jämställdhet och att motverka machokulturen.

Avslutande processarbete.

För frågor kring konferens eller resp föreläsning kontakta This is a mailto link

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss