Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

In or outside the box – respekt och schysst kultur!

13 MAJ 2019 10:37
Vill du eller har du någon i din närhet som vill arbeta mot machokultur och istället skapa schyssta jargoner och sunda värderingar bland ungdomarna?
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2019 10:37

Efterfrågan att beställa den utbildningen Locker Room Talk har varit stor, tyvärr har vi inte kunnat möta den stora efterfrågan i vårt distrikt.

Däremot har vi satt ihop en egen utbildning där målet är att nå ut till ännu fler föreningar och aktiva. Den 14 maj har vi första utbildningstillfället i Göteborg där vi presenterar den nya utbildningen och metoden. Du som vill arbeta med jämställdhetsfrågan och motverka machokultur i din egen förening är varmt välkommen att delta!

In or outside the box är ett samtalsmaterial på 3 gånger 45 minuter med syfte att bidra till respekt och schysst kultur. Det riktar sig till träningsgrupper mellan 11-19 år som eftersträvar sunda värderingar. Inom vissa idrotter vittnar man om en machokultur. Den bidrar till och ibland förstärker en miljö med språkbruk och beteenden som inte rimmar med idrottens värdegrund.

Under gruppträffarna får ungdomarna, under handledning av en utbildare, diskutera jämställdhetsfrågor. Diskussionerna håller till i våldspyramidens nedre två block med syfte att förebygga alla delar av pyramiden. På så sätt eftersträvar vi en schysst kultur med jämställda värderingar och respekt.

Tillfällen
14/5 Kl. 17.30-21.00, SISU Västra Götalands lokaler, Mejerigatan 1, Kallebäck, Göteborg
27/5 Kl. 17.30-21.00, Sjuhäradshallen, Borås

Anmälan
Anmälan görs via mail till This is a mailto link. Kostnad 500kr och du får då tillgång till materialet och kan använda det fritt. Prata med din idrottskonsulent om möjlighet till hjälp med att ta kostnaden från föreningsresursen. Kontaktuppgift till din idrottskonsulent hittar du här

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss