Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

I idrotten är alla välkomna!

30 AUG 2018 11:24
För första gången på flera år var Västra Götalands idrottsförbund engagerade i Pride i Göteborg. Vi gick med i paraden för att visa att idrotten är öppen för alla.
  • Skapad: 30 AUG 2018 11:24

Under veckan anordnade Västra Götalands Idrottsförbund även några föreläsningar med temat ’HBTQ och Idrott’ där bland annat Peter Svensson och Maria Rooth föreläste om machokultur, om att bryta normer samt hur det var att idrotta som homosexuell.

EuroPride är ett årligt återkommande arrangemang som lockar besökare från hela Europa. Varje år får en Pridefestival i Europa rättigheten att använda titeln EuroPride och i år genomfördes evenemanget i Sverige för tredje gången. För första gången med två städer som arrangörer, Göteborg och Stockholm. I Göteborg slogs rekord i antal deltagare i paraden där det var hela 25.000 som deltog.

Västra Götalands idrottsförbund kommer att fortsätta engagera sig i Pride och vi hoppas att du vill gå med i paraden med oss så att vi blir en ännu större och starkare aktör som vi visar att idrotten är en plats där alla är välkomna.

Skribent: Mathias Etéus

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss