Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottsglädje när Idrottens dag arrangerades

13 SEP 2018 09:47
I september arrangerade Västra Götalands Idrottsförbund och Riksidrottsförbundet Idrottens dag i Borås, Skövde och Lidköping. Många besökare var på plats, både barn, unga och äldre, som fick uppleva en dag full med roliga aktiviteter.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2018 11:43

Idrottens dag i Skövde besöktes av ca 1 000 personer där 12 lokala idrottsföreningar fanns på plats vid näridrottsplatsen i Ryd för att visa upp sin verksamhet (handboll, innebandy, basket, skateboard/BMX, amerikansk fotboll, karate, ridsport, ishockey, orientering, dans, thai chi, fotboll och parasport).

Besökarna fick gratis prova på deras idrotter och samla armband till en goodiebag. Vi arrangerade 3 mot 3 fotboll för de yngre och gå-fotboll för de äldre. På plats under dagen fanns också en hoppborg som lockade storpublik.

Under evenemanget lyftes även frågor som fick besökarna att tänka till om framtidens idrott. Hur skapas en välkomnande och nyfiken idrott där glädje och utveckling motiverar fler att röra på sig hela livet?

Idrottens dag i Borås arrangerades i samband med Borås Ungdomsallians 8-årssammandrag.
3 000 personer lockades till båda dessa arrangemang.  Vi hade aktiviteter i hela Borås Arena samt vid Sjuhäradshallen.

På Idrottens dag fick unga, gamla och personer med funktionsvariationer chansen att prova gå-fotboll, cricket, amerikansk fotboll, slackline, bågskytte, inlines, skateboard, bumperball, streetfotboll, golf, tennis, bungyrun, discgolf, boccia, pingis, basket, innebandy och goalball. Alla som provade på fick en goodiebag.

På 8-årssammandraget fick samtliga 800 spelare matchbiljetter till en av Norrbys, Elfsborgs, Borås Hockeys och Borås AIKs futsals hemmamatcher.

I idrottens tält fanns våra idrottskonsulenterna på plats och informerade om Strategi 2025. Många tankar om framtidens idrott utbyttes mellan våra konsulenter och besökare.

Arenor för läsning 2.0 erbjöd skaparverkstad med bokstäver och pärlor, läshörna och artisten Mathias Melo skrev låtar med barnen samt uppträde med ett par låtar. Fotbollsspelare från Norrby IF och Elfsborg intervjuades av Mathias och skrev sedan autografer.

I både Borås och Skövde upplevdes Idrottens Dag väldigt positivt av både besökarna och av oss som jobbade med arrangemanget. Vi fick många lovord och tips på hur vi vill jobba med idrotten i framtiden.

Idrottens Dag i Lidköping arrangerades som ett night event där besökarna hade möjlighet att testa på ett 30-tal olika aktiviteter samtidigt som radio Treby livesände evenemanget. I sändningen fick alla föreningar som deltog i eventet chans att prata om ny syn på träning och tävling och hur vi tillsammans ska få föreningslivet att välkomna fler. Ca 2 500 personer besökte evenemanet.

Syfte med Idrottens Dag
Idrottens dag är ett nationellt koncept som genomförs av Riksidrottsförbundet tillsammans med distriktsförbunden. I år arrangeras Idrottens Dag på 31 orter i landet och syftet är att inspirera fler barn, unga och vuxna att kunna och vilja idrotta hela livet.

Nu ser vi fram emot nästa Idrottens Dag arrangemang, som är ett night event i Lidköping den 29 september. Mer information om det hittar du här http://www.vgidrott.se/Idrottensdag/lidkoping/

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss