Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottens valrörelse har börjat

13 FEB 2018 16:58
Med mindre än sju månader kvar till valet hölls på lördagen idrottspolitisk debatt i Borås. – Jag hoppas det blir starten på en valrörelse där politikerna lyssnar på föreningslivets behov, säger Anita Zetterman.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2018 17:01

Som vice ordförande för arrangerande Västra Götalands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna var det Zetterman och styrelsekollegan Göran Nyberg som hälsade ett 40-tal deltagare välkomna till debatten.

Programmet inleddes med en presentation av läget för Boråsidrotten, nu och i framtiden, både från arrangörernas och kommunens perspektiv. 

Direktkontakt med politiker
Initiativet till debatten togs med anledning av de stundande riksdags-, region- och kommunvalen som hålls den 9 september i år.

Sex politiska partier från Borås Stads kommunfullmäktige fanns närvarande med följande representanter (från vänster på bilden): Amanda Wiktorsson (M), Cecilia Andersson (C ), Christer Lundberg (S), Lisa Berglund (KD), Lennart Andreasson (V) och Ronny Svensson (L). Miljöpartiet och Sverigedemokraterna saknades. I publiken fanns inbjudna ledare från den lokala föreningsidrotten.

De förtroendevalda fick chansen att med varsitt debattinlägg berätta hur de ser på idrott och folkhälsa i Borås. Deras anföranden berörde allt från planer på en ny evenemangsarena till insatser för stadens socioekonomiskt utsatta områden.

"Måste få rätt förutsättningar"
När det blev föreningarnas tur att ställa politikerna mot väggen ville frågorna inte ta slut. Bristen på idrottsanläggningar och aktivitetsytor, stöd till idrott för äldre och behovet av dialog mellan parterna var bara några av ämnena. Frågestunden kunde ha pågått ännu längre än vad schemat tillät.

Det visar att vi måste fortsätta utveckla det goda samarbete som vi har med Borås Stad. Idrotten kan bidra till mycket bra i samhället, men då måste den få de rätta förutsättningarna, säger Anita Zetterman.

Foto: Kristine Josephsson

Skribent: Magnus Pettersson

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss