Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Hockeyförbundet på turné

20 FEB 2019 14:41
Västergötlands Ishockeyförbund genomför just nu en turné med tre stopp för att träffa alla sina tjugo hockeyföreningar. Två av tre träffar har genomförts och nyligen träffade de föreningarna i den västra delen.
  • Skapad: 20 FEB 2019 14:41

På plats var Grästorps IK, Trollhättans HC och Vänerborgs Hockey.

Under turnén informerar förbundet om vad som är på gång och de är intresserad av hur det ser ut i idrottsföreningarna. Föreningarna är positiva till förbundets turné, intresset av att träffas och lyssna på deras olika behov och de hoppas att förbundet fortsätter på den inslagna vägen.

Västergötlands Ishockeyförbund är aktivt och de har många projekt igång bland annat MTV – Mer tjejhockey till Västergötland och organisationsutveckling tillsammans med SISU Idrottsutbildarna – Att skapa en hållbar förening.

I september kommer de att arrangera TV-puckskval för tjejer som 1:a distrikt i landet, 2021 kommer de att ha TV-pucksslutspel för tjejer och killar i samband med förbundets 75 års jubileum,

De fortsätter att samarbeta med fotboll och handboll i samband med VFF:s Tränar och föreningssymposium och de har beslutat att utöka sitt kansli med 70% för att kunna stötta sina föreningar ännu mer med administration. På sikt hoppas de också kunna uppmärksamma månadens match. Vara med och marknadsföra en match i distriktet och samtidigt finnas på plats.

SISU Idrottsutbildarna och Västra Götalands Idrottsförbund är med på turnén. Bland annat för lyssna in föreningarna behov, stötta med metoder, studiematerial och aktiviteter som gynnar dem. Exempelvis erbjuds alla föreningar att tillsammans med sin idrottskonsulent stärka sin organisation så att den blir hållbar, föreningarna bjuds in till nätverksträffar där erfarenheter och dilemman diskuteras tillsammans med inspiration från någon föreläsare.

Vår idrottskonsulent Margareta Persson är hockeyförbundets kontakt. Tillsammans med förbundet stöter och blöter de tankar och idéer om hur förbundet och dess föreningar kan utvecklas.

Skribent: Margareta Persson

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss