Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Bois-kvällen blev en succé

25 NOV 2019 10:21
Mariestad BoIS Hockey samlade nyligen drygt 200 aktiva, från U10 upp till A-laget, och närmare 50 ledare till en utvecklingskväll i samverkan med SISU Idrottsutbildarna.
  • Skapad: 25 NOV 2019 10:21

Kvällen byggde på ledord utifrån föreningens omarbetade värdegrund och policydokument. På fem olika stationer jobbade de blandade åldersgrupperna fram innehållet till ledorden utifrån ett spelarperspektiv under kvällen.

Station 1 handlade om Schysst Snack. Vad ärSchysst Snack är i omklädningsrummet och på isen? Deltagarna var överens om att man ska säga snälla saker, inkludera alla i snacket och hålla en god ton.

Station 2 utgick ifrån temat Laganda, lek och glädje. Spelarna fick chansen att röra på sig och göra enklare samarbetsövningar.

På station 3 diskuterades vad en bra förebild/lagkompis är. Spelarna kom bland annat fram till att en bra lagkompis är en som hälsar på alla och bryr sig om alla. En bra förebild är någon som bryr sig om alla i föreningen oavsett ålder eller roll.

 station 4 fick grupperna chansen att prata med varandra under lättare former utan ett specifikt tema att utgå ifrån.

På station 5 utgick samtalen från Ledarskap. Hur är en bra ledare? Kan du tänka dig att bli ledare själv framöver? En ledare som skriker, är det positivt eller negativt? På den sistnämnda frågan kom det fram att en ledare kan skrika på två sätt, positivt för att pusha laget, ”Kom igen nu grabbar och tjejer” eller på ett negativt sätt genom att skälla på laget.

Samtidigt hade ledarna en liknande process som även tog upp Barnkonventionen och de fick också en inblick i Svensk hockeys nya satsning Hemmaplansmodellen.

Deltagarna var nöjda med kvällen och överens om att detta var en bra grund att bygga vidare på. Föreningen kommer nu tillsammans med SISU Idrottsutbildarna att sammanställa vad som kom fram under kvällen för att sen jobba vidare utifrån det.

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss