Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Anmälan till Olympic Day 2018 har öppnat

08 JAN 2018 10:55
Nu kan din förening anmäla sig till tredje upplagan av Olympic Day på Liseberg. Omgivna av olympier får deltagande klubbar chansen att marknadsföra sin idrott mot både skolklasser och allmänheten.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2018 14:17

Nytt för i år är att Olympic Day kommer att arrangeras under våren 2018.

Under tre dagar i maj anordnar Västra Götalands Idrottsförbund gratis prova-på-aktiviteter för barn i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), Göteborgs Stad och Liseberg. Aktiviteterna hålls inne i nöjesparken där ett 20-tal utvalda föreningar får möjlighet att visa upp sin idrott för att rekrytera nya medlemmar.

Evenemanget, som hålls den 4-6 maj, får extra stjärnglans tack vare deltagande från svenska toppidrottare som varit med i OS.

När: 4-6 maj 2018

Var: Liseberg, framför stora scenen

Hur: ca 20 stycken idrotter får en yta där ni håller i en aktivitet för besökare på Olympic Day. Alltså en fantastisk chans för er att rekrytera nya medlemmar både barn, ungdomar och vuxna.

Vilka: Idrottsförbund och idrottsföreningar verksamma i Göteborg kan göra en intresseanmälan om att få delta med sin idrott.

Några saker att tänka på:
När ni har skickat in er intresseanmälan så kommer det ske ett urval. Följande kriterier kommer användas för att göra valet av föreningar så rättvist som möjligt.

  • Det kommer väljas ett förbund/förening per specifik idrott (ca 20 idrotter)- Har ni en plan på hur nya medlemmar kommer välkomnas in i er förening? Har ni plats för fler barn och ungdomar?
  • Kan ni hålla en utomhusaktivitet den 4-6 maj? (Det kommer att finns tält 3x3m tillgängliga i anslutning till er yta samt el)
  • Har ni en attraktiv testa-på aktivitet? Har ni representanter som gillar att berätta om er förening och varför er idrott är så rolig?
  • Kan ni aktivera grupper på upp till 30 personer? (Ni kan ha en ”huvudaktivitet” för färre, men kan ni aktivera med komplimenterande aktiviteter för de som väntar)?

Några saker att veta om Olympic Day

  • Under Olympic Day 2017 hade vi ca 8000 besökare under tre dagar
  • Fredagen är det inbjudna skolklasser som deltar
  • 99% av barnen som besökte Olympic Day 2017 var nöjda med besöket
  • 99% av föräldrarna som tog sina barn till Olympic Day 2017 vill eller kan tänka sig att återkomma till Olympic Day

Vad är Olympic Day?
Olympic Day är en kostnadsfri dag då barn och ungdomar får prova på idrotter, träffa olympier och utmana sig själva. Dagen ska vara enkel, avslappnad och glädjen ska stå i fokus.

Tanken är att sammanföra barn och ungdomar och lokala idrottsföreningar under avslappnade, glädjefyllda former. Samtidigt bidrar olympier med inspiration. Och vem vet kanske väcks några olympiska drömmar...

Frågor eller funderingar mailas till Sofia, This is a mailto link telefon: 0709-26 58 34

Här kan du läsa mer om Olympic Day

Anmäl din förening här

Skribent: Jonas Ligården Neijmer

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss