Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

VG-idrotten inleder samarbete med Locker Room Talk

07 FEB 2018 11:34
Västra Götaland är ett av de åtta idrottsdistrikt i Sverige som under 2018 kommer ingå i ett pilotprojekt för samarbete med organisationen Locker Room Talk.
  • Uppdaterad: 07 FEB 2018 11:35

Syftet är att öka jämställdheten i föreningarna och att alla ska känna sig välkomna och bekväma i idrottens omklädningsrum.

Eleonore Tammermo, sakkunnig inom området jämställdhet, tror att det nya samarbetet ger möjligheter att förändra de normer och den machokultur som har identifierats som ett problem på flera håll inom idrottsrörelsen.

– Vi vill skapa en jämställd idrott där tidigare machokulturbärare bär den nya kulturen, där jämställdhet och inkludering är normen. Målet är en idrottsmiljö där killar och tjejer står starka tillsammans.

– Brist på jämställdhet är ett problem i samhället som helhet, det visade inte minst alla berättelser kopplade till #metoo. Nu kan idrotten gå före och göra skillnad till det bättre, säger hon.

Locker Room Talk – en redan populär satsning
I de utvalda distrikten kommer Locker Room Talk utbilda fler unga utbildare som ska besöka föreningar och träffa killar i åldrarna 10 till 14 år. Träffarna är en serie samtal under cirka 20 minuter åt gången om jämställdhet och machokultur.

Västra Götalands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna ser ett behov av utbildningsinsatser med fokus på jämställdhet inom föreningar och förbund i distriktet. Med organisationens breda kontaktnät finns goda möjligheter att nå ut lokalt på föreningsnivå.

– Som man anar av namnet erbjuder Locker Room Talk en metod för att förändra snacket och attityderna i omklädningsrum och klubbstugor. Vi vet att det finns föreningar i distriktet som står på tur för att få börja jobba med det här, säger Eleonore Tammermo.

Mer information
Eleonore Tammermo Sakkunnig jämställdhet Västra Götalands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna
This is a mailto link
070-926 58 32

Shanga Aziz
Ordförande, föreläsare och utbildare Locker Room Talk
073-435 19 44

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss