Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ung ledakademi i FBC Lerum

19 FEB 2019 14:50
Under hösten 2018 startade FBC Lerum tillsammans med SISU Idrottsutbildarna/Västra Götalands Idrottsförbund en process i frågan unga ledare.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2019 14:50

I många scenarier blev slutresultatet att anledningen till att det var få engagerade yngre ledare i föreningen berodde på att de sällan/aldrig fick frågan.

FBC Lerum såg värdet för ungdomarna, men också för föreningen, att engagera fler yngre ledare. Detta ledde till att de satte ihop en arbetsgrupp för att se vad föreningen kunde göra samt vad de kunde skicka med för mervärde för de yngre engagerade. Det mynnade ut i ett projekt kallat Ung ledakademi.

Målet är givetvis att engagera fler yngre ledare i föreningen men också ge dem mervärden för personlig utveckling. Föreläsningar som kommer att genomföras är bl. a. med Academic Work (anställningsbarhet) och Jim Thuresson (positivt ledarskap).

Läs mer om FBC Lerums satsning här

Skribent: Mathias Etéus

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss