Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: PETTER ARVIDSON

Ny folder beskriver idrottens goda effekter

18 MAR 2019 11:08
De flesta är överens om att idrotten gör stor nytta. Vår skrift Idrottens effekter på människa och samhälle underlättar för föreningar och förbund att påvisa sin betydelse för andra – t.ex. för politiker.
  • Skapad: 18 MAR 2019 11:08

Att idrotta, vara aktiv, känna gemenskap och ha roligt i förening har ett egenvärde, samtidigt som verksamheten bidrar med samhällsnytta på en rad olika sätt.

– Ju bättre idrottsrörelsen är på att beskriva de positiva effekterna, desto större chans att politiker och tjänstemän ger föreningslivet goda förutsättningar, säger Magnus Pettersson, intressepolitisk kommunikatör hos Västra Götalands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland.

Därför har distriktsidrottsförbundet tagit fram foldern Idrottens effekter på människa och samhälle. Skriften är till stora delar baserad på rapporten Idrottens samhällsnytta (2017) men också på annan aktuell forskning.

Materialet finns för nedladdning i digital form (vid utskrift lämpar sig foldern för A5-format, ”vikt A4 med häftning i mitten”). Sprid gärna till beslutsfattare och andra aktörer som har möjlighet att påverka vardagen för ledare och aktiva!

Riksidrottsförbundet har tagit fram rapporten Idrottens Samhällsnytta. Du hittar den här

Vår folder Idrottens effekter hittar du här

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss