Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

3 snabba frågor...

10 AUG 2018 11:59
… till Hanna Johansson, projektledare inom Street Games Göteborg som är VG-idrottens riktade satsning till socioekonomiskt utsatta områden, för inkludering och mer jämlik hälsa.
  • Uppdaterad: 10 AUG 2018 12:11

1. Den här helgen och under sommarlovet överlag är det väldigt mycket Street Games-aktiviteter runt om i staden. Hur har sommaren varit?
– Vi har verksamhet i sju av tio stadsdelar så det är verkligen full fart! Antalet deltagare varierar såklart beroende på var vi är, men om jag tar mitt område Hisingen som exempel så är jag förvånad över hur många spontana deltagare vi haft. Man ser verkligen att det finns behov av idrottsaktiviteter under sommaren.

2. Street Games erbjuder ju en massa olika aktiviteter som är gratis att prova på och det får många att röra på sig. Men hur är engagemanget från idrottsföreningarna ni samarbetar med?
– Det har varit väldigt bra faktiskt och jag är glad över hur aktiva klubbarna är. Totalt medverkar över 30 föreningar och det är roligt att se hur de som är mer rutinerade tar initiativ och hjälper de nya.

3. Kan du nämna någonting som har varit extra kul såhär långt?
– För att fortsätta på spåret med våra samarbetsföreningar så är det fantastiskt att se hur ledare som är nya i Sverige får ta plats och visa vad de går för. På bara några dagar kan man se hur de växer med uppgiften. Jag tror att det visar på idrottens betydelse för samhället.

Fakta: Street Games i siffror
33 idrottsföreningar plus andra samarbetspartners och kulturföreningar finns med på evenemangen som leds av Västra Götalands Idrottsförbund.

7 av 10 stadsdelar i Göteborg.

33 tillfällen under sommaren.

185 ledare och 64 mentorer från lokalsamhället.

19 olika sporter.

Street Games är gratis prova-på-aktiviteter med fokus på idrott och hälsa för killar, tjejer, män och kvinnor i alla åldrar. Följ oss på Facebook!

Skribent: Magnus Pettersson

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss