Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

17 föreningar överens i Skövde

12 SEP 2018 13:04
I Skövde har 17 föreningar skrivit på ett dokument kring samsyn. Syftet med riktlinjedokumentet är att underlätta för barns dubbelidrottande.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2018 13:07

Sen tidigare finns Samsyn Västergötland som distriktets stora lagidrotter har skrivit på, ishockey, fotboll, innebandy, bandy och handboll.

statistiken visar att barn och unga slutar allt tidigare med idrott är det viktigt att jobba med frågan på gräsrotsnivå. Riksidrottsförbundets nu pågående satsning ”min andra idrott” lyfter också vikten av att hålla på med flera idrotter.  

VM-guldmedaljören och hockeyproffset Victor Hedman tycker att ”det viktigaste när man är ung är att ha kul och verkligen njuta. Annars blir det inte roligt på någon träning, och då slutar man nog rätt snart” (RF Idrottarna, 2018).

I ett första skede skriver Ishockey, fotboll, innebandy, bandy och handboll på riktlinjedokumentet för att i framtiden jobba vidare med att utöka till alla idrotter i Skövde. Föreningarna har under våren träffats ett antal gånger för att tillsammans arbeta fram vad som ska stå i dokumentet. Samsyns dokumentet handlar om är att sommaridrotterna och vinteridrotterna ska ha respekt för varandras högsäsonger, men även att idrotter under samma säsong ska ”prata med varandra” för att bidra till att barn och ungdomar ska kunna hålla på med flera idrotter. Den 11 september samlades alla föreningar i en gemensam kraft för att skriva på dokumentet och skapa en skillnad för barn- och ungdomsidrotten i Skövde.

Under hösten kommer arbetet fortsätta och föreningarna kommer att träffas och jobba vidare med samsyns dokumentet.

Skribent: Åsa Bogren

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss