Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Om Västra Götalands Idrottsförbund

Västra Götalands Idrottsförbunds uppdrag är att företräda, stödja och samordna den av Riksidrottsförbundet (RF) organiserade idrottsverksamheten i Västra Götaland med syfte att främja dess utveckling.
  • Uppdaterad: 18 JAN 2017 07:36

I samverkan med kommuner, Västra Götalandsregionen, universitet/högskolor och näringsliv skapar vi förutsättningar för att fler kan idrotta och få ett livslångt intresse för idrott.

Vi utvecklar idrotten i Västra Götaland
Tillsammans med idrottens studieförbund SISU Idrottsutbildarna ska vi verka som en gemensam stödorganisation med uppgift att i första hand stödja specialdistriktsförbund (SDF) och föreningar. Vi ska inspirera förbund och föreningar till utveckling och ge stöd och service som är efterfrågad och av hög klass. 

Svensk idrott - världens bästa
Ett livslångt intresse för idrott kräver att verksamhetens form och innehåll anpassas efter de motiv och behov människor har i olika åldrar. Vårt mål är idrott för alla hela livet.

Vi arbetar efter idrottsrörelsens eget idéprogram "Idrotten vill", där Svensk Idrott - världens bästa, är vår vision.

I idrottens värdegrund ingår områdena:

  • Glädje och gemenskap
  • Demokrati och delaktighet
  • Allas rätt att vara med
  • Rent spel

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss