Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottens försäkringar

  • Uppdaterad: 10 JAN 2017 09:44

Försäkringsskyddet är viktigt för alla som idrottar och bedriver idrottslig verksamhet. Det gäller både personligt- och föreningens försäkringsskydd. Genom medlemskapet i Riksidrottsförbundet (RF) omfattas föreningar och förbund automatiskt av "RF:s Grundförsäkring", som är tecknad i Folksam och betald av RF.

Som namnet på försäkringen anger, ger den ett grundskydd för föreningen. Det ankommer dock på styrelsen att kontrollera om försäkringen måste kompletteras. Notera till exempel att denna försäkring inte omfattar föreningens egendom (byggnader, material och teknisk utrustning).

Observera att försäkringens del om olycksfall, inte avser aktiva idrottsutövare. De aktiva blir ofta försäkrade genom respektive specialidrottsförbunds licensförsäkringar. Om så inte är fallet, bör föreningsstyrelsen tillsammans med sina idrottsutövare ta reda på om tillräckligt försäkringsskydd finns eller behöver kompletteras.

Folksam - idrottens försäkringsbolag Du som ansvarar för trygghetsfrågor i en idrottsförening, ställs säkert ofta inför frågor som: Hur är idrottarna försäkrade på resan? Vad har klubbhuset för skydd vid oförutsedda händelser? Och hur är datorer och värdehandlingar försäkrade vid inbrott eller brand?

Se över föreningens försäkringsskydd Det är viktigt för föreningen att kontinuerligt se över sina försäkringar för att säkerställa ett bra skydd vid eventuell olycka.

Folksam hjälper er att skräddarsy ert försäkringsskydd! 

Skribent: Ingela Gustavsson

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss