Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottens försäkringar

  • Uppdaterad: 10 JAN 2017 09:44

Försäkringsskyddet är viktigt för alla som idrottar och bedriver idrottslig verksamhet. Det gäller både personligt- och föreningens försäkringsskydd. 

Genom medlemskapet i Riksidrottsförbundet (RF) omfattas föreningar och förbund automatiskt av "RF:s Föreningsförsäkring bas" som är tecknad i Folksam och betald av RF.

Som namnet på försäkringen anger ger den ett grundskydd för föreningen. Det ankommer dock på styrelsen att kontrollera om försäkringen måste kompletteras för till exempel byggnader, idrottsutrustning och teknisk utrustning. Då finns möjlighet att  teckna Föreningsförsäkring Mellan, Mellan Plus eller Stor för ett skräddarsytt skydd.

Observera att försäkringens del om olycksfall inte avser aktiva idrottsutövare. De aktiva blir ofta försäkrade genom respektive specialidrottsförbunds licensförsäkringar. Om så inte är fallet bör föreningsstyrelsen tillsammans med sina idrottsutövare ta reda på om tillräckligt försäkringsskydd finns eller behöver kompletteras. 

Mer information om försäkringen på Folksams webbplats

 

Skribent: Ingela Gustavsson

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss