Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Bokföring - fakturering

  • Uppdaterad: 14 SEP 2018 08:57

I dagsläget hjälper vi 42 idrottsföreningar att göra deras vardag lite enklare genom att hjälpa dem med bokföringstjänster. Våra tjänster är eftertraktade och vi har i dagsläget inte möjlighet att erbjuda dessa till fler föreningar. Håll utkik på vår hemsida för att se när tjänsterna är tillgängliga igen.

Har ni i er idrottsförening eller i ert förbund svårt att hinna med de ekonomiska uppgifterna? Få avlastning och stöd med bokföring, bokslut och fakturering. 

Vi arbetar med en kontoplan som är anpassad till idrotten: Idrottens BAS-kontoplan och med e-bokföring som gör att ni alltid har full insyn i det som görs.

Exempel på hur det kan gå till
Bokföring och bokslut – Föreningar/förbund mailar/postar underlagen. Vi lämnar fortlöpande rapporter under året, gör periodiseringar samt årsbokslut.

Fakturering – Vi kan ge råd om hur ni lägger upp er fakturering.

Idrottens BAS-kontoplan
Idrottens BAS kontoplan är en branschkontoplan som är anpassad för idrotten. Den nya bokföringslagen ställer krav på hur bokföringen skall hanteras för ideella föreningar. Mer information hittar du här.

E-bokföring
I e-bokföring kan flera användare läggas upp. Någon/några kan sköta det praktiska arbetet medan andra har läsbehörighet – fler får insyn. Det går bra att gå över till e-bokföring även under ert pågående räkenskapsår.

Vi har valt att arbeta med e-bokföring via Speedledger. Speedledger fungerar med DanskeBank, Handelsbanken, Landshypotek, Länsförsäkringar, Nordea, SE-banken, Sparbanken Syd samt Swedbank och Sparbankerna.

Skribent: Jonas Ligården Neijmer

Kontaktperson distrikt

Lars-Åke Jönsson

070-926 58 12
larsake.jonsson(a)vgidrott.se

Mer information

speedledger.se
SpeedLedger är ett svenskt mjukvaruföretag som erbjuder molntjänster inom bokföring och fakturering till föreningar. 

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss