Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Motion och hälsa

"Idrott är inte bara roligt utan bidrar också till en lyckligare och friskare befolkning. Motionären är en stor del av idrotten."

Motion och hälsa

  • Uppdaterad: 19 JAN 2017 14:08

Idrott och den fysiska aktivitetens betydelse för människors hälsa har allt mer förstärkts. En ökad inaktivitet är också en grund för ökad ohälsa och ett mönster som kan ses bland såväl barn som äldre. Idrottsrörelsen har en utmaning att i än större omfattning få med de grupper som idag står utanför.

Vi har givits möjligheter att genom ett särskilt projektstöd från Västra Götalandsregionens Folkhälsokommitté, lyfta fram folkhälsofrågorna och aktivt delta i kampen mot att minska hälsoklyftorna i regionen.

Arbetet sker inom tre prioriterade områden   
1. Fler barn och unga skall delta i fysiska aktiviteter och erbjudas en föreningsgemenskap.

2. Fler vuxna och äldre skall i större utsträckning erbjudas möjligheter till fysisk aktivitet och föreningsgemenskap.

3. Fler vuxna med olika kulturell bakgrund skall erbjudas och inskolas i ett ideellt ledarskap och ges möjligheter att få uppleva en föreningsgemenskap. 

Eftersom idrotten vill utveckla människor både fysiskt, psykiskt socialt och kulturellt, kan svensk idrott bidra till en god folkhälsa på flera områden. Använd vårt verktyg - Hitta din förening - för att hitta just din idrott!

 

Mer information

svenskidrott.se
Motion och hälsa
Kost och näring
Idrott hela livet
Fysisk aktivitet på recept

Hitta din förening
Använd vårt verktyg för att hitta just din idrott!

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss