Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Street Games

  • Uppdaterad: 20 SEP 2017 13:06

Västra Götalands Idrottsförbund startade Street Games 2015. Syftet med Street Games är att öka den fysiska aktiviteten bland unga, öka idrotten inom idrottsföreningar och samtidigt stärka föreningarna i områden där föreningsaktiviteten och föreningstätheten är låg. 

Konceptet bygger på att erbjuda kostnadsfri spontanidrott och prova-på-aktiviteter. Street Games började i Göteborg (Angered), och sedan dess har konceptet spridits till flera stadsdelar i Göteborg. 

Tanken är att Street Games ska verka i hela Göteborg och ska vara till för så många som möjligt, så länge som möjligt och i en så bra verksamhet som möjligt. 

Målet med Street Games

Målet med Street Games är att skapa arenor utifrån där målgruppen redan befinner sig, stötta föreningar genom olika rekryteringsmetoder för att få fler ledare, att få fler aktiva medlemmar samt att skapa starka samarbeten mellan ideella föreningar och andra aktörer i närområdet. 

Street Games är en satsning av Västra Götalands Idrottsförbund tillsammans med föreningarna och Göteborgs Stad. Street Games bidrar till att ge ungdomar en aktiv fritid därmed ljusare framtidsutsikter

Till Street Games hemsida

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss