Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Street Games

  • Uppdaterad: 20 SEP 2017 13:06

Initialt startades Street Games för att motverka kriminalitet, droger, ohälsa och utanförskap i stadsdelen Angered, och har sedan dess drivits med stor framgång i sju av tio stadsdelar i Göteborg.

Genom att mobilisera idrottsföreningar i varje stadsdel, har Street Games prova-på event under sommarlovet, jullovet och sportlovet, där idrottsföreningarna kan rekrytera, synas och skapa bättre relationer till invånarna. Mellan eventen drivs öppna verksamheter och läxhjälp via föreningarna för att ytterligare stärka invånarna i dessa traditionellt idrottssvaga områden.

Syftet är att genom idrott och kultur skapa möjligheter för stadsdelarnas invånare att utvecklas som personer och ledare, och dessutom skapa bryggor mellan grannskap och individer i andra stadsdelar. Vi stöttar föreningarna att skapa trygga miljöer med goda förebilder, där utanförskap ersätts av gemenskap, och ohälsa med en aktiv livsstil.

Street Games drivs av Västra Götalands Idrottsförbund.

Till Street Games hemsida

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss