Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Elitidrott

Västra Götalands Idrottsförbund har som mål att samordna distriktets elitidrott. Vi vill underlätta och utveckla möjligheterna för elitidrottare, elittränare och motsvarande genom allt från utbildning till testverksamhet.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2017 15:50

Elitidrottare med höga målsättningar är viktiga förebilder för barn och ungdomar. De som väljer att idrotta på elitnivå är ofta ambitiösa både i idrotten och i framtida arbetsliv.

Erfarenhet visar att de idrottare som tillhör breddeliten, precis under kravet för att få SOK-stöd, som studerar eller arbetar deltid eller heltid har väldigt svårt att få ihop vardagen och med det möjligheten att kunna göra en ordentlig elitsatsning.

Ett yrkesliv efter idrottskarriären
Det är en tuff utmaning att idrotta på elitnivå och samtidigt skaffa sig den support och trygghet som de flesta eftersöker. Västra Götalands Idrottsförbund arbetar för socialt ansvarstagande elitidrott.

Samtliga elitidrottare bör tänka på vad man gör vid sidan om idrotten för att vara förberedd den dag då karriären avslutas. Forskning visar att elitidrottare som studerar också är mer framgångsrika inom sin idrott än andra elitidrottare vid de olympiska spelen.

Samarbetar med RIU
Sedan 2015 är Västra Götalands Idrottsförbund en viktig samarbetspartner till Riksidrottsuniversitetet (RIU) i Göteborg. Vår uppgift är i första hand att förbättra idrottsmiljön för de studenter som idrottar på elitnivå och samtidigt läser på Göteborgs Universitet eller Chalmers.

Vi försöker även stötta de idrotter med mindre erfarenhet av studier i samband med elitidrott, genom att erbjuda möjligheter till utbildning för elitidrottare med olika studiebakgrund.

Kontaktperson distrikt

 

Ola Jodal 

Högskola/Universitet
070-926 58 44
ola.jodal(a)vgidrott.se

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss