Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Gratis sportskola i Kallebäcks terrasser

  • Uppdaterad: 04 SEP 2018 15:47

Den 12-15 augusti arrangerar vi tillsammans med flera föreningar och föreningsrådet Örgryte-Härlanda samt Wallenstam en kostnadsfri sportskola för barn mellan 6-13 år i nya området Kallebäcks terrasser i Göteborg.

Mellan klockan 13 och 16 kan man prova på minst två aktiviteter per dag utan kostnad. På schemat finns bland annat basket, brottning, handboll, innebandy, ridning, taekwondo och volleyboll. Det som krävs för att delta är att en förälder eller annan vuxen ansvarig anmäler barnet på anmälningssidan eller på plats under sportskolan med kontaktuppgifter.

Nytt bostadsområde under uppbyggnad 
Kallebäcks Terrasser är ett nytt område som byggs och utvecklas av Wallenstam. Fullt utvecklat kommer det att omfatta cirka 1 800 lägenheter och 20 000 kvadratmeter lokalyta. Redan nu är området tillgängligt för alla genom mötesplatsen ”Mitt i Kallebäck” som aktiveras med både temporära och mer permanenta inslag under byggperioden och en helt nybyggd hinderbana på berget som är öppen för alla.

Möjlighet för föreningslivet 
Syftet med sportskolan är att främja fysisk aktivitet samt föreningslivet i Kallebäck. Lokala idrottsföreningar får genom arrangemanget chans att visa upp sina verksamheter samt att rekrytera nya medlemmar.

Anmälan
Anmälan är öppen (klicka här)

Kontakt
Lennart Hallgren, This is a mailto link

Sportskolan Mitt i Kallebäck är gratis och arrangeras av Västra Götalands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i samarbete med Wallenstam, flera föreningar och föreningsrådet Örgryte-Härlanda.

Skribent: Jonas Ligården Neijmer

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss