Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Senior Sport School

Senior Sport School är ett hälsoäventyr där du får möjlighet att prova på olika fysiska aktiviteter hos de lokala idrottsföreningarna i din kommun kombinerat med intressanta föreläsningar. Till för dig som är 60 + och bosatt i kommunen där skolan kommer att genomföras.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2018 12:38

Senior sport school pågår under 12 veckor, två träffar/vecka.
12 fysiska aktiviteter hos lokala idrottsföreningar, idrotterna skiljer sig utifrån vilken kommun man är bosatt i.

12 teoretiska träffar, intressanta föreläsningar med inriktning hälsa, Hjärt- och lungräddning, matlagning, tematräffar, avslutning/utvärdering.

  • Senior sport school genomförs i samarbete mellan följande aktörer: Västra Götalands idrottsförbund / SISU Idrottsutbildarna, Västra Götalandsregionen, lokal kommun, lokala idrottsföreningar

Kostnad: 300 kr/person (reservation för prisändringar)

Bakgrund: Våren 2018 fick Västra Götalands idrottsförbund möjlighet att se hur Skåneidrotten arbetar med livslångt idrottande. Konceptet som de presenterade var senior sport school, som de har drivit sedan 2009. Vi blev väldigt inspirerade och startade upp som pilotprojekt hösten 2018 i Borås och Ulricehamn. Idag kan vi stolt presentera att vi kommer att genomföra senior sport school i 7 stycken olika kommuner till hösten 2019. I menyn till höger ser du på vilka plaser som Senior Sport School genomförs under hösten.

Målet:

  • Skapa förutsättningar för ett hälsosamt åldrande i Västra götalandsregion. Där livslångt idrottande är en viktig del i detta
  • Inspirera till en aktiv och meningsfull fritid. Socialt/fysiskt
  • Få större kunskap inom hälsa
  • Skapa hållbara modeller ute i enskilda kommuner

Skribent: Kristine Josephsson

Kontaktperson distrikt

Kristine Josephsson
0709-265771
kristine.josephsson(a)vgidrott.se

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss