Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Jämlik Hälsa i Angered

Stadsdelen Angered i Göteborg har stor potential att blomstra som en levande idrottsstadsdel. Många duktiga utövare har under åren vuxit fram med bas från stadsdelen.
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2019 11:09

Flertalet idrotter har etablerat sig, fler grönytor, spontanidrottsplatser och nybyggda inomhushallar eller ytor ger goda förutsättningar för ett aktivt liv. Därför inleder vi nu en ny era i Angered där vi vänder oss till dig som invånare oavsett kön, ålder, bakgrund eller etnicitet för att matcha dig mot din drömidrott. 

Jämlik Hälsa i Angered heter projektet som ska matcha dig mot din drömidrott eller fritidsaktivitet i Angered. Antingen hjälper vi dig att gå med i en etablerad förening eller så stöttar vi dig i arbetet med att starta upp en helt ny förening. Är du inte intresserad av det så kan vi även hjälpa dig att dra igång en helt ny idrott eller aktivitet i stadsdelen. Läs mer om de tre olika alternativen för att se om något av dessa passar in på ditt eller era behov.

Ny idrott eller aktivitet
Många idrottar eller deltar i förening nära bostad eller arbete och ibland kanske det saknas någon särskild idrott som du helst av allt velat utöva eller kanske fortsätta med från tidigare. Du kanske redan är aktiv tillsammans med vänner och familj idag, men kan tänka dig att välkomna fler till dessa aktiviteter utan att starta upp en ny förening eller gå med i en etablerad. Oavsett vad så utgår vi från ert behov och hjälper er att organisera aktiviteten på så sätt att fler kan vara med. 

Gå med i etablerad idrottsförening
Flera idrotter finns redan etablerade i stadsdelen Angered och det är inte alltid man känner till vart de finns, när de har träningar eller hur man kan söka medlemskap. Det kan även vara så att idrotten inte finns, men via en förening utanför stadsdelen, kan tänka sig att etableras där och söker personer som då kan hålla träningar eller aktiviteter med stöttning från den föreningen. 

Ny idrottsförening
Går du eller ni i tankarna om att starta upp en helt ny idrott eller annan aktivitet än de som erbjuds idag i stadsdelen och inte vill göra det i en etablerad idrottsförening så hjälper vi gärna till med att starta en ny. Det är en del saker som ska på plats innan man väl kommit igång och allt sådant hjälper vi till med i ett tidigt skede där ni ännu inte startat upp verksamheten. 

Förklara för oss vad just du vill göra och/eller vad du redan gör idag så vi på bästa sätt kan matcha dig vidare mot befintlig idrottsförening, i eller utanför stadsdelen Angered, samt om vi ska stötta dig i att starta en helt ny förening. Detta gör du enklast genom att fylla i kontaktuppgifter via länken här

Har du allmänna frågor om projektet som privatperson eller idrottsförening, i eller utanför stadsdelen, tveka inte att kontakta vår Projektledare Sammi Kaidi på This is a mailto link eller 070-926 58 50 (kontorstid). 

Projektet drivs av Västra Götalands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland tillsammans med Idrott & Föreningsförvaltningen och stadsdelsförvaltningen Angered. 

Tillsammans gör vi idrotten starkare i Angered 

Skribent: Sammi Kaidi

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss