Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

EvenemangsCupen

Kunskap, målmedvetenhet och vinnarskalle – tre av grunderna för att lyckas inom idrotten. Det gäller även när man anordnar föreningsarrangemang. I vår tävling EvenemangsCupen belönar vi de bästa i klassen!
  • Skapad: 24 APR 2017 14:20

Västra Götalands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland genomför årligen EvenemangsCupen, för att uppmärksamma och belöna särskilt väl genomförda idrottsevenemang. Fokus ligger på det som befinner sig lite utanför det rent idrottsliga, som exempelvis mat och dryck, kringaktiviteter och hur man tar hand om publik, föräldrar och långväga gäster.  

Tävlingen är indelad i två grenar: Årets värdskap och Årets överraskning.

Årets värdskap handlar om hur väl arrangörerna tar hand om, och vad de erbjuder, sina gäster utöver det rent idrottsliga. De arrangemang vi vill belöna är de som har erbjudit både deltagare och besökare någonting utöver det vanliga. Det kan handla om vad man erbjuder för mat och dryck, aktiviteter för besökarna mellan matcher/starter, bemötandet av föräldrar och publik etc.

Årets överraskning kommer att tilldelas ett arrangemang som har gjort någonting nytt. Det kan till exempel vara ett helt nytt arrangemang som bygger på en ny idé och som genomförts väl men det kan också vara ett redan befintligt arrangemang som har lagt till något nytt som blivit väldigt lyckat.

Reglerna:
- Arrangemanget måste vara ägt av en idrottsförening

- Förändringen/arbetet ska ha skett under det år som tävlingen avser

- Föreningen ska finnas inom Västra Götalandsregionen

Vinnarna tillkännages i samband med Västra Götalands Idrottsförbunds årsmöte.  

Vi hjälper er att förbättra ert arrangemang
SISU Idrottsutbildarna erbjuder ett gediget träningsprogram inom just det här området, som exempelvis idrottens chefsutbildning, kurser inom idrottens affärsmannaskap och intensiva workshops där vi under 24 timmar tillsammans med er jobbar fram konkreta förslag på hur just ert evenemang kan utvecklas och bli mer lönsamt.

Läs mer om våra utbildningar om Idrottens affärsmannaskap, klicka här.

Skribent: Sofia Blomgren

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss