Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Arenor för läsning 2.0

Arenor för läsning 2.0 bygger på att vi möter barn och ungdomar i deras närmiljö – idrottsföreningar, bostadsområden, fritidsgårdar och så vidare – för att kunna skapa en naturlig och rolig arena för läsning. Med avstamp i vår bildningsorganisation, kan vi länka samman kultur och idrott.
  • Uppdaterad: 18 AUG 2017 10:55

Många studier och undersökningar på senare år visar att läsförståelsen i Sverige sjunker, speciellt bland killar. Att kunna läsa och förstå det man läser är inte bara viktigt för ungdomar i det vardagliga livet, utan också i ett kommande arbetsliv.

Med vårt kontaktnät inom föreningslivet, har vi möjligheten att nå ut till och motivera många barn och ungdomar till läsning. Tillsammans med ett antal samarbetspartners hoppas vi kunna göra böcker, läsning och muntliga berättelser tillgängliga och roliga. Att inspirera till att hitta glädjen i läsningen är kärnan i projektet.

Genom att variera och erbjuda olika typer av aktiviteter inkluderar vi så många som möjligt, oavsett läsnivå.

Aktiviteterna i projektet är tänkta för barn och ungdomar, men också för vuxna, som idrottsledare, föräldrar och andra intresserade.

Prioriterade geografiska områden:
Borås (Hässleholmen, Norrby, Sjöbo)
Göteborg (Angered, Bergsjön, Västra Frölunda)
Skövde
Stenungssund Tjörn Orust

Kontaktperson distrikt

Per Jagemark
070-910 69 81
per.jagemark(a)vgidrott.se

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss