Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottens dag

  • Uppdaterad: 10 SEP 2018 13:33

Västra Götalands Idrottsförbund arrangerar under år 2018 ”Idrottens dag” på tre olika platser i distriktet; Borås, Skövde och Lidköping. Idrottens dag är en rolig dag full av aktiviteter som utmanar bilden av hur vi tränar och tävlar inom idrotten.

Med evenemangen vill vi ställa frågor som får föräldrar, föreningsledare och politiker att tänka ett extra varv kring framtidens idrott. Tillsammans ska vi skapa en välkomnande och nyfiken idrott där glädje och utveckling motiverar fler att röra på sig hela livet. Idrottens dag fungerar som ett lyskraftsevenemang för hela Sverige.

Under 2018 kommer Idrottens dag att genomföras på 31 orter i landet och har vuxit fram till en nationell satsning där vi skapar en ökad medvetenhet om svensk idrotts strategiarbete i allmänhet och en ny syn på träning och tävling i synnerhet. Idrottens dag är i sin tur en del av Europa kommissionens satsning ”European Week of Sport”.

Evenemanget äger rum inom tidsperioden 1 september till 15 oktober 2018, ett speciellt fokus kommer att ligga på perioden 23-30 september.

Syftet med Idrottens dag är att förändra synen på träning och tävling i förening och motivera fler att röra på sig hela livet. Västra Götalands Idrottsförbund vill som arrangör av Idrottens dag sätta fokus på idrottens strategiarbete, driva på förändringarna i våra föreningar och uppmuntra andra aktörer att följa med på resan.

Västra Götalands Idrottsförbund arrangerar Idrottens dag på följande datum och platser 2018:

  • Borås den 8 september
  • Skövde den 8 september
  • Lidköping den 29 september
Skribent: Mikael Persson-Riis

Mer information

Om Idottens dag nationellt 
idrottensdag.se

Idrottsrörelsens strategiarbete
strategi2025.se 

Postadress:Västra Götalands Idrottsförbund
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss